יש כל מיני סיבות או נסיבות אשר בגינן אנשים שיש להם בעלות משותפת על נכס כלשהו ירצו לפרק את השותפות ולהמשיך כל אחד לדרכו האישית והעצמאית. יש מקרים שבהם תהיה הסכמה הדדית בנוגע לפירוק השותפות אך יש גם עיגון בחוק בנוגע לרצון חד צדדי של מי מהצדדים לפרק את השותפות גם אם אין הסכמה של הצד השני. לשם כך חשוב מאד לשכור את השירותים המקצועיים של עורך דין פירוק שיתוף במקרקעין כדי שילווה את התהליך, יציע לצד השני הצעות או פתרונות שיתאימו לו והוא יסכים להם וכמובן גם יסביר לצדדים על המשמעות של פירוק השותפות.
הערך המוסף של עורך דין פירוק שיתוף במקרקעין
מכיוון שמדובר בנושא שיכול להיות הרה גורל כמו בעלות משותפת על נכס הרי שחשוב מאד שיהיה בתמונה עורך דין פירוק שיתוף במקרקעין שמכיר את התחום, בקיא בו ויוכל גם ללוות את הפירוק בהצלחה וגם להסביר לצדדים את המשמעויות של פירוק השותפות וההיפרדות העסקית. יש מקרים שבהם יהיה מדובר באנשים שיש להם שותפות שהתחילה מרצון ובמקרים אחרים יהיה מדובר ביורשים שהועבר לבעלותם נכס במסגרת ירושה. כך או כך – כל מקרה של פירוק השותפות צריך להיבחן לעומק באופן פרטני כדי שהצדדים יקבלו את היחס המקצועי הטוב ביותר ואת המענה שיתאים למקרה שלהם.
לא מבצעים פעולות משמעויות ללא ליווי צמוד של עורך דין
פירוק שותפות במקרקעין הוא כאמור עניין משמעותי מאד ויש לו השלכות גם על רישום בטאבו או במוסדות המדינה ולכן חשוב שהוא יבוצע כמו שצריך ובצורה מסודרת. עורך דין פירוק שיתוף במקרקעין חייב לקחת חלק על מנת להשלים את התהליך, להסביר לצדדים את המשמעויות ולסייע בכל שאלה או בירור שמתעוררים. לא כל עורך דין עוסק בתחום זה ולכן חשוב לוודא מראש שפונים לעורך דין שיש לו את הידע והניסיון הדרושים.
עורך הדין והנוטריון נתנאל טייבי מלווה תהליכי פירוק שותפות ומומלץ לפנות אליו לקבלת ייעוץ והכוונה בנושא מורכב זה.
פירוק שותפות במקרקעין
אנשים רבים מחזיקים בבעלות על נכס זה או אחר בשותפות עם אדם נוסף. בין אם ההון הדרוש לשם קניית הנכס התחלק בין שניהם לצור צמצום עלויות או אם מדובר בנכס שהועבר אליהם בירושה. כל עוד לא בוצע שום שינוי בעניין הרי ששניהם (ויכולים להיות גם יותר משניים) יהיו בבעלות משותפת. עבור כל אחד מהשותפים יתכנו ויתרחשו שינויים כאלה ואחרים במהלך החיים אשר בגינם הוא ירצה להפסיק להיות בעל הנכס ויבדוק את האפשרות של פירוק שותפות במקרקעין. מדובר באפשרות שנתונה לו במסגרת החוק וזכותו מתוקף החוק לעשות את זה גם בצורה חד צדדית.
חשוב להבין שהשותפים לא יכולים לעשות שום דבר לבד ועליהם להיעזר בשירותיו המקצועיים של עורך דין לשם כך. ראשית, במידה ומדובר בשותפות עסקית הרי שיתכן שבחוזה שעליו הסכימו וחתמו בתחילת הדרך יופיעו גם סעיפים שנוגעים לרצון לפירוק השותפות מצד מי מהם ואז צריך יהיה להתנהל על פי סעיף זה. במקרים אחרים של פירוק שותפות במקרקעין צריך לבחון כל מקרה לגופו. יהיו מקרים שבהם למשל אפשר יהיה לחלק מגרש או שטח לשניים וכך כל אחד יהפוך להיות הבעלים הבלעדי על שטח ספציפי. במקרים אחרים תיבדק אפשרות של קניית החלק על ידי הצד השני בשותפות.
החשיבות של ליווי עורך דין
כאמור, עורך דין חייב להיות חלק מהתהליך של פירוק שותפות במקרקעין בין אם יש הסכמה בין הצדדים ובין אם לא. הבעלות המחודשת על הנכס או השטח חייבת להירשם בצורה מסודרת וחוקית במערכות המדינה ולפיכך אין הצדדים יכולים לפרק את שותפות בעצמם אלא רק בליווי משפטי צמוד ותוך כדי בחינת האפשרויות שתהיינה רלוונטיות למקרה הספציפי שלהם. בכל מקרה או עניין יהיה צורך בפתרון או מענה אחר ויש חשיבות לניסיון של עורך הדין, מה שיסייע למצוא את המענה בכל מקרה ומקרה.
עו"ד ונוטריון נתנאל טייבי מלווה תהליכי פירוק שותפות במגוון תחומים והוא איש המקצוע לפנות אליו לקבלת ייעוץ פרטני, ליווי וייצוג.