צוואה הדדית היא צוואה שנערכה ע"י שני בני הזוג, בין אם במסמך אחד או בשני מסמכים נפרדים המסתמכים זה על זה. בצוואה הדדית יכולים בני הזוג להחליט כי לאחר פטירת אחד מהם יועבר כלל הרכוש לצד שני, כלומר בן הזוג שנותר בחיים, או לצד שלישי כמו ילדים משותפים, גם לאחר מותו של בן הזוג השני. כיוון שמדובר על מסמך אשר נערך בהחלטת שני בני הזוג, ביטול צוואה הדדית היא עניין מורכב ואינה אפשרית בכל מצב. גם כך גם לגבי שינוי הצוואה.
ביטול צוואה הדדית: איך ניתן עשות זאת?
ישנם שני מצבים שונים אליהם החוק מתייחס לגבי שינוי או ביטול צוואה הדדית. מצב אחד הוא כאשר שני בני הזוג בחיים ומצב שני הוא לאחר שאחד מבני הזוג נפטר. כך עוד בן הזוג השני נמצא בחיים, ניתן לבטל את הצוואה ההדדית ע"י מסירת הודעה בכתב לבן הזוג השני. מסירת ההודעה בכתב נועדה בין היתר לכך שבן הזוג האחר יערוך צוואה אחרת. אם לא יעשה זאת, רכושו יחולק עפ"י חוק הירושה. כאשר בן הזוג השני כבר נפטר, בן הזוג האחר יצטרך להסתלק מן העיזבון לטובת אחד הילדים או אחיו של המוריש. לאחר חלוקת העיזבון, יוכל אותו בן זוג השיב את חלקו בעיזבון, בין אם השבתו בעין ובין אם השבת רכוש בשווי דומה.
לטיפול בעניין מורכב זה פנו לעורך דין המומחה בתחום
צוואות וירושות הן תחום משפטי מורכב המעורר מטענים ומחלוקות בין יורשים . על אחת כמה וכמה כשמדובר על נושא רגיש ומורכב כמו עריכה וכמובן ביטול צוואה הדדית. מסמך זה נוגע לשני בני זוג, גם אם בפועל אלו שני מסמכים נפרדים. לכן גם ביטול מסמך זה הוא מורכב ורגיש יותר. בחרו עורך דין אשר יש לו ניסיון רב בתחום, מכיר היטב את החוקים הנוגעים לצוואות בכל וצוואה הדדית בפרט, כך שהדברים ייעשו באופן המקצועי ביותר.
עו"ד ונוטריון נתנאל טייבי מתמחה בירושות וצוואות, מקרקעין, הוצל"פ ועוד. הוא גם מספק מגוון שירותים נוטריוניים. לקוחותיו מקבלים ייעוץ וייצוג מקצועיים ומענה מהיר לכל שאלה. צרו קשר עם משרדינו עכשיו בטלפון 050-2124553