כאשר מדברים על הסכם ממון מתכוונים בדרך כלל על הסדר משפטי הקשור להון המשותף של בני זוג אשר מלכתחילה לא היה סימטרי ויש צד אחד שבזכותו ההון גדול יותר והוא רוצה להגן עליו במקרה של פרידה. כך הדבר גם כאשר מעוניינים לערוך הסכם ממון על דירה. הרציונל שיעמוד מאחורי זה הוא שסכום הכסף שהושג לצורך קניית הדירה לא הגיע באופן שווה משני הצדדים או מי שעומדים להיות בעלים במשותף על הדירה ולפיכך צריך כבר מההתחלה לקבל החלטה בנוגע לעתידה של הדירה במקרה של פרידה או חלילה פטירה של מי מבני הזוג או השותפים.
איך עורכים הסכם ממון על דירה?
מכיוון שמדובר במסמך משפטי מהותי שיש לו משמעות והשלכות על כספים ואנשים – הרי שחובה לערוך הסכם ממון על דירה בהתאמה אישית עבור כל מקרה ומקרה וכמובן שחייב להיות מעורב כאן גם עורך דין שמתמחה בתחום זה ומוסמך להעניק את השירות הזה. כל מקרה וכל דירה ייבחנו לעומק לגופם כדי להתאים את כלל סעיפי ההסכם באופן פרטני ללקוחות שמגיעים אל עורך הדין. הוא ישאל שאלות בנוגע להון שבעזרתו נקנתה הדירה, יבחן האם מעורבים אנשים נוספים בהשגת ההון (אפשרויות לדוגמה יכולות להיות הלוואה שניתנת על ידי בני משפחה או ירושה נדיבה שקיבל מי מהצדדים).
המשמעות של הסכם הממון
הסכם ממון, ללא קשר לתוכן שלו או לנושא הסעיפים שמופיעים בו הוא מסמך משפטי לכל דבר ועניין וכך צריכה להיות גם ההתייחסות אליו. באופן כללי יש הסכמה גורפת שעל פיה מומלץ מאד לעגן בהסכם משפטי כל התעסקות ברכוש יקר ערך או הון גבוה ולכן עריכת הסכם ממון על דירה היא דבר נכון וכדאי על מנת שמי מהצדדים שיש לו במקור את ההון הגבוה יותר יוכל להגן על עצמו, מה שנחשב לידוע ומקובל בהחלט.
אתם חושבים לחתום על הסכם ממון? תוכלו לעשות את זה בעזרתו המקצועית של עו"ד ונוטריון נתנאל טייבי, בעל ידע וניסיון רב בתחום ובהתאמה אישית של הסכמים לכל לקוח.